ICT-studies geven hoogste startsalaris van alle hbo-opleidingen

Voor schaarse middelen wordt flink betaald, zo ook voor jong techtalent met een hbo-diploma. Dat blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids hbo. Alumni van de ICT-studies hebben gemiddeld zelfs het hoogste startsalaris van alle recente afstudeerders van het hbo: 3.206 euro bruto per maand.

De positie van starters op de IT-arbeidsmarkt met een hbo-diploma op zak is nog altijd enorm goed. Niet alleen vindt 73% dat ze goed voorbereid zijn op hun werk, 85% van hen is ook daadwerkelijk aan het werk en 92% werkt zelfs op hbo-niveau. En daar hoort dus ook een flink zakcentje bij, aldus de Keuzegids hbo 2024.

Met de enorme schaarste op de arbeidsmarkt wordt de positie van deze groep alumni bovendien per jaar beter. Vorig jaar werkte 90% van de alumni op hbo-niveau en het startsalaris was toen nog zo’n 300 euro per maand lager. Nu Nederland steeds verder digitaliseert en de behoefte aan IT’ers groeit, maar het aanbod niet even hard meegroeit, wordt er dus ook steeds meer neergelegd voor het talent dat er wél is.

Dit bericht verscheen eerder op: agconnect.nl en kun je volledig lezen via deze link: https://www.agconnect.nl/carriere/onderwijs/ict-studies-geven-hoogste-startsalaris-van-alle-hbo-studies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *